Vocalize

Hello, hello :)!

N-am mai intrat aici de ceva timp, stiiiiu sunt inca lenesa din punctul  asta de vedere pentru ca mai am nevoie de timp ca sa ma obisnuiesc cu ideea de blog si postat intruna tot felul de chestii 🙂 .

Din dorinta de a scrie ceva cool si interesant ( pentru mine cel putin, dar sper ca si pentru voi ) m-am gandit sa vorbesc despre vocalize sau “vocal warm-up” cum imi place mie sa zic 😛 . M-am obisnuit sa zic vocal warm-up pentru ca urmaresc numai traineri vocali de afara, iar vocalizele romanesti si cam ce se face in Romania nu mi se pare destul de fresh si eficient.

Observ la artistii de afara ca incalzirea vocala este foarte importanta si desi majoritatea o considera mega boring, de la Celine Dion pana la Taylor Swift, o fac si numai asa reusesc sa sustina concerte mari si solicitante, sa isi dezvolte tehnica vocala, ambitusul vocal, dozarea respiratie, etc.

La noi inca e pe leji treaba, nu stiu cati au antrenori vocali sau fac vocalize zilnic, din cate stiu eu putini sau chiar nimeni (daca ma insel aia e  😀  ) , dar asta si din cauza ca nu avem niste profesori de canto adevarati si fresh si cool si practici ( urasc cum suna termenul asta, fix de pe vremea lui pazvante, dar din pacate noi suntem in urma tareeee la multe lucruri 😀 ).

Ca sa n-o mai lungesc o sa atasez mai jos cateva video-uri cu vocalize care fac parte din rutina mea aproape zilnica si care mi se par foarte practice si eficiente 😉 .

Enjoy 🙂 !

KISS KISS

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>